Početna Uvjeti kupnje

Uvjeti kupnje

Općenito

Zdravstvena ustanova Ljekarna Salus je vlasnik stranice www.ljekarnaonline.hr i web shopa, Opći uvjeti poslovanja vrijede za sve registrirane korisnike. Prihvaćanje općih uvjeta poslovanja kupac potvrđuje svojom registracijom čime postaje registrirani korisnik. Korisnik je dužan brinuti se o sigurnosti svoje lozinke i povremeno je mijenjati. Stranice web shopa možete koristiti isključivo za pretraživanje naše on line baze podataka, informiranje o proizvodima i poduzeću i kupovinu ponuđenih artikala. Upotreba stranica za druge svrhe bez pisanog odobrenja vlasnika je kažnjiva i podliježe zakonu o zaštiti autorskih prava Republike Hrvatske.

Narudžbe u web trgovini Zdravstvene ustanove Ljekarna Salus mogu napraviti samo punoljetne osobe.

Odricanje od odgovornosti

Web stranica ljekarnaonline.hr nije zamjena za liječnički pregled niti ljekarničke konzultacije. Informacije na stranici ljekaraonline.hr ne smiju služiti za postavljanje dijagnoze. Ukoliko posumnjate na određene simptome obratite se našem ljekarniku ili vašem liječniku. Ako imate bilo kakve nedoumice oko izbora preparata za samoliječenje, opravdanosti ili načina korištenja pojedinog preparata posavjetujte se s ljekarnikom ili liječnikom. 
Ukoliko ste trudni ili dojite ili koristite neke lijekove, prije izbora preparata za samoliječenje savjetujte se s ljekarnikom ili liječnikom.

Ukoliko postoje web poveznice koje sa stranice wwwljekarnaonline.hr vode na drugu stranicu, ta stranica nije u vlasništvu Ljekarna Salus, ljekrnaonline.hr i Ljekarna Salus nije odgovorna za sadržaj na tim stranicama niti se na njih ne odnose ovi Uvjeti korištenja.

Korištenjem web stranice ljerkanaonline.hr smatra se da ste suglasni da ljekrnaonline.hr niti Zdravstvena ustanova Ljekarna Salus neće biti odgovorna ni za kakvu izravnu ili neizravnu, materijalnu ili nematerijalnu štetu nastalu interpretiranjem informacija sa stranice ljekrnaonline.hr ili odabirom preparata iz internet ljekarne.

Informacije o proizvodima

Informacije o proizvodima ponuđenim na ljekarnaonline.hr su preuzete s deklaracija pojedinog proizvoda, unutarnjih uputa proizvoda ili su preuzete iz materijala (brošura, letaka, web stranica) koje je uredio proizvođač, uvoznik ili dobavljač pojedinog proizvoda. Fotografije su preuzete od proizvođača odnosno dobavljača i ne moraju nužno biti identične. Nastojimo pružiti što točnije i detaljnije informacije o pojedinom proizvodu. Zadržavamo pravo pogreške u opisu ili fotografiji pojedinog proizvoda. Zdravstvena ustanova Ljekarna Salus zadržava pravo izmjene informacija (uključujući cijene artikala i akcijske ponude) na stranicama bez prethodne najave.

Prije kupovine proizvoda, osobito dermokozmetike, medicinskih proizvoda i dodataka prehrani, preporučamo Vam da se savjetujete s ljekarnikom. Savjetovati se možete telefonskii, putem maila ili direktno putem linka Pitaj ljekarnika. Prema važećem zakonu, u Hrvatskoj se putem interneta ne smiju prodavati lijekovi. Zdravstvena ustanova Ljekarna Salus je prijavila prodaju medicinskih proizvoda na daljinu putem interneta Hrvatskoj agenciji za lijekove i medicinske proizvode: www.halmed.hr, Ksaverska cesta 4, 10000 Zagreb.

Cijene

Sve cijene na stranicama Web shopa izražene su u Eurima, i sadrže obračunatu zakonsku stopu PDV od 25%. U slučaju da se trenutna cijena razlikuje od cijene objavljene na stranicama Web shopa, prije slanja odabranog proizvoda obavijestit ćemo Vas o promjeni. Cijene na web shopu su namijenjene isključivo krajnjem kupcu, dakle nisu za veleprodaju.

Jamstvo i servisni uvjeti

Ukoliko određeni artikl ima jamstvo ili podliježe servisnim uvjetima, to će biti naglašeno u opisu tog artikla. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun za vrijeme trajanja jamstvenog roka. Samo s predočenjem računa i jamstvenog lista kupac može ostvariti svoja prava.

Reklamacije

Kupac ima pravo u roku 14 kalendarskih dana od dana dostave proizvoda, bez navođenja razloga, prema Zakonu o zaštiti potrošača, članak 72., stavak 1, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen na daljinu.  Kupac o svom naumu raskidanja ugovora nas treba pismeno obavijestiti i na našu adresu, i o svom trošku prema članku 77,stavku 3 Zakona o zaštiti potrošača vratiti nam proizvod koji je u originalnoj ambalaži i bez vidljivih znakova korištenja. U roku 14 dana od primitka proizvoda, Ljekarna Salus će Kupcu vratiti novac uplaćen za proizvod na račun Kupca. 

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:

- kod isporuke robe koja nije naručena

- kod isporuke robe koja ima grešku ili oštećenja

Dostava

Ljekarna Salus će sve narudžbe poslati u roku 1-5 dana, ovisno o trenutnoj raspoloživosti artikla. Ukoliko vam nećemo moći isporučiti pošiljku u navedenom roku ili uopće, o tome ćemo vas obavijestiti. Vi pritom možete odlučiti hoćete li prekinuti narudžbu ili pričekati da naručeni proizvod postane dostupan. 

Zdravstvena ustanova Ljekarna Salus ne preuzima odgovornost u slučaju kašnjenja isporuke zbog više sile.

Kako bismo osigurali što kvalitetniju komunikaciju između Vas i dostavljača, dostavljaču ćemo ustupiti i kontakt broj telefona koji ste nam naveli prilikom registracije.

Za iznos narudžbe manji od 40,00 eura cijena dostave je 4,50 eura. Ako je drugačiji, obavijestit ćemo vas.

Plaćanje prilikom dostave gotovinom-pouzećem (doplata 0,80 eura) i ako imate besplatnu dostavu.

GLS paketomat 3,00 eura- (preuzmi paket na paketomatu)

Za iznos narudžbe iznad 40,00 eura dostava je besplatna.

Dostavu vršimo: Dostavnom službom GLS

Plaćanje

Plaćanje možete izvršiti na 3 načina:

 1. Kreditnim Karticama na rate kako imate ugovoreno sa vašom bankom
  Kod većine banaka iznad 40€ možete podijeliti na rate, a kod nekih minimalni iznos narudžbe je 80€
  Kartično plačanje:   DINERS - jednokratno ili 2-6 rata
                                   MAESTRO - jednokratno
                                   MASTERCARD - jednokratno
                                   VISA PREMUIUM - jednokratno ili 2-6 rata
                                   VISA - jednokratno - jednokratno
                                   DISCOVERCARD - jednokratno 
  Plaćanje kreditnim karticama obavljate na siguran način preko CorvusPay - fleksibilna, maksimalno pouzdana, visoko dostupna Internet Payment Gateway usluga za plaćanje karticama u web trgovinama, provjerena kroz milijune transakcija provedenih za više stotina trgovaca iz Hrvatske i regije!
  Corvus Pay je prva FinTech tvrtka u Hrvatskoj koja je od Hrvatske narodne banke dobila licencu za izvršavanje usluge iniciranja plaćanja.
  https://www.corvuspay.com/

 2. Općom uplatnicom na  Žiro račun : HR5324840081502002394  Reiffeissen Bank d.d 

 3. Gotovinom - Pouzećem doplata (0.80€): Odaberete li opciju plaćanja pouzećem, pošiljku ćete platiti gotovinom dostavljaču prilikom preuzimanja. 

 mastercardmaestro visa

Izjava o sigurnosti kod Online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim.
Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Hvala što koristite CorvusPay!

   

Pravo na jednostrani raskid ugovora

 (1) Kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija Ljekarna Salus ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.

2) Rok za jednostrani raskid ugovora započinje teći od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane Kupca, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.

(3) Ako je jednom narudžbom Kupac naručio više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok za jednostrani raskid ugovora započinje teći od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane Kupca, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.

(4) Ako je s Ljekarnom Salus ugovorena redovita isporuka robe kroz određeni period, rok za jednostrani raskid ugovora započinje teći od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane Kupca, a koja nije prijevoznik, predan u posjed prvi komad ili prva pošiljka robe.

Način korištenja prava na jednostrani raskid ugovora

Kupac je dužan prije isteka roka od 14 dana za jednostrani raskid ugovora obavijestiti Ljekarnu Salus o svojoj odluci da raskine ugovor i to putem obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi u prilogu ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave kojom izražava svoju volju da raskine ugovor.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora

 (3) Kupac može jednostrano raskinuti ugovor tako da obrazac za jednostrani raskid ili drugu nedvosmislenu izjavu o raskidu ispuni i pošalje elektroničkim putem na adresu: [email protected]. Ljekarna Salus će bez odgađanja, dostaviti Kupcu potvrdu o primitku izjave o raskidu na trajnom mediju.

(4) Izjavu o raskidu ugovora Kupac je dužan poslati prije isteka roka od 14 dana za raskid ugovora. Kupac je dužan dokazati da je svoje pravo na jednostrani raskid ugovora ostvario u skladu s navedenim odredbama Zakona.

(5) Iskoristi li Kupac svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, Ljekarna Salus i Kupac nisu dužni ispuniti svoje obveze iz ugovora sklopljenog izvan poslovnih prostorija i ugovora sklopljenog na daljinu.

(6) U slučaju raskida ugovora, svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora.

 

 Obveze Ljekarne Salus u slučaju jednostranog raskida ugovora:

 

 (1) Iskoristi li Kupac svoje pravo na jednostrani raskid ugovora iz članka 72.  Zakona o zaštiti potrošača, Ljekarna Sačlus će bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kad je zaprimila obavijest o odluci Kupca da raskida ugovor sukladno članku 74. Zakona o zaštiti potrošača, vratiti Kupcu sve što je platio na temelju ugovora.

(2) Ljekarna Salus nije obvezna izvršiti povrat dodatnih troškova koji su rezultat Kupčevog izričitog izbora vrste prijevoza koji je različit od najjeftinije vrste standardnog prijevoza koji je ponudila Ljekarna Salus.

(3) Kod ugovora o kupoprodaji, osim ako Ljekarna Salus a nije ponudila da robu koju Kupac vraća sama preuzme, Ljekarna Salus će izvršiti povrat plaćenog tek nakon što joj roba bude vraćena, odnosno, nakon što joj Kupac dostavi dokaz da je robu poslao natrag u Ljekarnu Salus.

(4) Ljekarna Saslus izvršiti će povrat svega što je Kupac platio na temelju ugovora služeći se istim sredstvima plaćanja kojima se koristio Kupac prilikom plaćanja, osim ako Kupac izričito ne pristane na neko drugo sredstvo plaćanja bez obveze da plati dodatne troškove za takav povrat.

Obveze Kupca u slučaju jednostranog raskida ugovora

(1) Ukoliko Ljekarna Salus nije ponudila da robu koju Kupac vraća sama preuzme, Kupac mora izvršiti povrat robe bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od kada je, sukladno članku 74. Zakona o zaštiti potrošača, obavijestio Ljekarnu Salus o svojoj odluci da raskine ugovor.

(2) Smatra se da je Kupac izvršio svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka roka od 14 dana pošalje robu ili je preda u Ljekarnu Salus, odnosno osobi koju je Ljekarna Salus ovlastila da primi robu.

(3) Kupac mora snositi samo izravne troškove povrata robe, osim ako je Ljekarna Salus pristala snositi te troškove ili ako je Ljekarna Salus propustila obavijestiti Kupca o tome da je dužan snositi te troškove.

(4) Ako je, kod ugovora sklopljenog izvan poslovnih prostorija, roba u trenutku sklapanja ugovora dostavljena Kupcu u njegov dom, Ljekarna Salus preuzeti će robu na svoj trošak ako robu, zbog njezine prirode, nije moguće vratiti na uobičajeni način poštom.

(5) Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe, koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

 Pisani prigovor

 (1) Ljekarna Salus omogućuje Kupcu podnošenje pisanog prigovora u svojim poslovnim prostorijama, te će bez odgađanja pisanim putem potvrditi njegov primitak.

(2) Osim pisanog prigovora u svojim prostorijama Ljekarna Salus omogućuje da Kupac podnese pisani prigovor putem:

-  pošte na adresu: Ljekarna Salus, Miroslava Krleže 48, 42000 Varaždin,

- putem elektroničke pošte: [email protected]

 (3) Ljekarna Salus će u pisanom obliku odgovoriti na prigovore u roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora.