Objavljeno: 17.07.2018

Ljeti kod velikih vrućina, kada se koža znoji, teško je nositi bilo kakav pripravak na njoj. Termalne vode u spreju su hit proizvod za vruće dane. Svi ih mogu koristiti, odrasli i djeca.

Termalna voda u spreju sadrži čistu izvorsku vodu bogatu mineralima. Ne izaziva alergijske reakcije, vrlo je ugodna kada se nanese na kožu. Hladi, osvježava i najvažnije hidratizira. Koža će vam biti zahvalna.

Kada je poželjno koristi termalnu vodu?

Koristite ju više puta na dan. Ujutro nakon buđenja da vas razbudi umjesto umivanja (tako ja radim svaki dan). U trenucima odmaranja nakon posla, užitak za lice, ugoda za um. Nakon sunčanja obavezno da nadoknadite izgubljenu vlagu i smirite reakciju na sunce jer je idealna za tretiranje opeklina. Uvečer prije spavanja.

Kako postići najbolji učinak hidratizacije kože lica?

Termalna voda ima najbolji učinak kada se nanosi na čistu kožu.  Pošpricajte na udaljenosti od 20 cm, pričekajte 5 minuta, višak obrišite nježnom maramicom. Hidratantne i hranjive kreme nanesite nakon termalne vode. Termalnu vodu možete nabaviti u malim i velikim pakiranjima od 50 ml, 150 ml ili 300 ml. Malena pakiranja su praktična za korištenje van kuće, za torbice, ruksake, torbe za plažu.

Tko može koristiti termalnu vodu?

Termalnu vodu mogu svi koristiti. Po velikim vrućinama bebe su najzadovoljniji korisnici. Osvježite ih. Termalna voda se raspršuje u maglici stoga je nježna za bebinu kožu. Za bebe birajte termalne vode koje nemaju puno minerala u sebi.

Kako odabrati termalnu vodu?

Birajte vodu koja je hipotonična ili izotonična, to jest da nema previše minerala u sebi. Evo zašto: naša koža sadrži okvirno 5000 mg minerala po litri. Kada je tretiramo otopinom koja ima manju vrijednost minerala, tada voda prelazi u prostore gdje ima više minerala to jest putuje u stanice kože sa površine kože. Hidratizira kožu.

Birajte termalne vode koje imaju do 5000 mg/l minerala u sastavu ili je na deklaraciji navedeno da je izotonična.

 

Moje preporuke i posebnosti termalnih voda:

Ivatherm termalna voda
Ova termalna voda izvire u Rumunjskoj kao vreli izvor slane vode iz dubine od 2000 m, na nezagađenoj površini. Sadrži 2500mg/l minerala u vodi.

Ublažava i smanjuje osjećaj osjetljive kože. 

Koristi se kod :

- različitih oblika iritacije, kožnih alergijskih reakcija kao što su svrbež, crvenilo,

- kod akna, ekcema, upalnog dermatitisa

- nakon depilacije, čišćenja lica, brijanja.

 

Avene termlana voda

Avène termalna izvorska voda nastaje spajanjem podzemnih voda u gorju Cevennes i izvire iz dubine zemlje, bistra i čista, u blizini sela Avène na jugu Francuske. Tijekom dugog putovanja obogaćuje se elementima u tragovima i silikatima, koji je čine tako nježnom za kožu. Svojim blagotvornim djelovanjem izvor je olakšanja za osjetljivu kožu.
Osim nježne čistoće Avène termalna izvorska voda osigurava i dugotrajnu zaštitu:

- kod nadražaj kože

- kod svrbeža kože

- kod pelenskog osipa

- nakon brijanja

- nakon dermatološkog tretmana ili kirurških zahvata

 

mag.pharm. Tanja Vručina Klarić

Blog magistre Tanje

Komentari

Vaša ocjena

Vaš email koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Drugi su komentirali…
Nema komentara. Budi prvi!