Priča o Yasenki započela je 2014. godine kada je magistar Radwan Joukhadar ostvario svoj san da uz farmaceutsku tvrtku Medical Intertrade i lanac ljekarni Ljekarne Joukhadar ima i vlastitu proizvodnju. Odluka o otvaranju tvornice Yasenka u Vukovaru donesena je srcem jer je poslovni put magistra Joukhadara upravo ondje i započeo. Dugoročni plan tvornice Yasenka je da uz kozmetičke proizvode i dodatke prehrani proizvodi lijekove koje će plasirati na domaće i međunarodno tržište. 
Cilj tvornice Yasenka je da ustrajnim radom i ulaganjem u kvalitetu širi paletu proizvoda poznatih po iznimnoj kvaliteti i postane nezaobilazan partner u svakodnevnom životu. Spajanjem iskustva, inovacija i inicijative tvornica Yasenka želi se razlikovati na tržištu i stvoriti imidž moderne tvornice koja proizvodi vrhunske proizvode, brine se o svojim pacijentima i orijentirana je na budućnost. 
Ključ uspjeha svakako su ljudi, obrazovani i stručni pojedinci koji svojim znanjem i iskustvom daju tvornici dodatnu vjerodostojnost i snagu.