Ovaj proizvod možete platiti:

 • kreditnim karticama
 • gotovinom prilikom preuzimanja
 • virmanski/općom uplatnicom
 • internet bankarstvom
Šifra: C015048
97,00 kn
Plaćanje na rate

American express 2-6 rata

Diners 2 - 6 rata

Discover jednokratno

DinaCard jednokratno

Mastercard 2 - 3 rate (iznad 500kn) za kartice od Zagrebačke banke: MasterCard gold, MasterCard go! i MasterCard platinum

VISA 2 - 3 rate (iznad 500kn) za kartice Zagrebačke banke: VISA Business i VISA Avenue Mall

VISA Inspire PBZ - do 3 rate neovisno o iznosu

Maestro PBZ - do 3 rate neovisno o iznosu

Dodaj u košaricu

Besplatna dostava za narudžbe iznad 300,00 kn Rok isporuke 2-5 radnih dana

Kategorija: Otovent system

OPIS PROIZVODA: Otovent system je medicinsko pomagalo za rješavanje problema nakupljene tekućine u srednjem uhu
Otovent® metoda je klinički dokazana prva linija liječenja kojom je moguće izbjeći kirurško umetanje cjevčice za drenažu (ventilacijske cjevčice) u bubnjić. To je metoda koja ne uključuje kirurški zahvat ni lijekove, a specijalisti otorinolaringolozi je preporučaju posljednjih 20 godina .

Primjena ove metode je jednostavna: dijete kroz nos napuhuje mali balon čime se izjednačava tlak u unutarnjem i vanjskom uhu pa se tako ublažavaju simptomi negativnog tlaka u srednjem uhu. Napuhavanje balona otvara Eustahijevu tubu čime se olakšava istjecanje nakupljene tekućine iz srednjeg uha.

Otovent® metodu djeca mogu primjenjivati kod kuće uz nadzor roditelja. Postupak je potpuno bezbolan, neškodljiv i traje svega nekoliko sekundi. Preporuča se koristiti Otovent® metodu dva do tri puta dnevno, sve dok se ne osigura potpuno istjecanje tekućine iz srednjeg uha.

Otovent metoda

 • Primjenom nastavka za nos i balona, u nazofarinksu se stvara pozitivan tlak
kojim se kroz Eustahijevu tubu neutralizira negativan tlak u srednjem uhu. Djeci je napuhavanje balona poput igre, što uvelike olakšava primjenu i pravilno izvođenje ove metode liječenja. U kliničkim ispitivanjima nije zabilježena niti jedna neželjena pojava pri primjeni ove metode.
 • Otovent® metoda može se podijeliti u dvije faze - faza napuhavanja i faza ispuhavanja.
 • Faza napuhavanja: primjena Valsalva pokusa (forsirani izdah kroz suženi otvor) povećava tlak u nazofarinksu. Tijekom ove faze dolazi do izjednačavanja tlaka u srednjem uhu s tlakom u vanjskom uhu.
 • Faza ispuhavanja: primjena Politzer pokusa (autoinflacija zraka u prostor srednjeg uha činom gutanja) omogućava dotok zraka u prostor srednjeg uha (Eustahijeva tuba se tijekom gutanja otvara) da bi se izjednačio tlak u srednjem uhu s tlakom u vanjskom uhu.

NAČIN UPOTREBE: 

 • Balon spojiti na plastični nastavak za nos. Desnom rukom prihvatiti okrugli dio nastavka za nos i umetnuti ga u desnu nosnicu. Lijevom rukom zatvoriti lijevu nosnicu.
 • Duboko udahnuti, zatvoriti usta i ispuhivati zrak kroz nosnicu sve dok se balon ne napuhne do veličine grejpa.
 • Ponoviti postupak s lijevom nosnicom. Postupak je uspješno proveden ako se osjeti popuštanje pritiska i/ili čuje pucketanje u uhu. Ako pomažete djetetu pri izvođenju ovog postupka, provjeriti osjeća li olakšanje i/ili pucketanje u uhu.

Ako nema promjene:

 • Ponoviti drugi korak postupka s glavom lagano nagnutom prema naprijed i zakrenutom udesno.
 • Ponoviti treći korak, kad je balon dovoljno napuhan, pokušati progutati. Provjeriti je li nastavak za nos dobro umetnut u nosnicu - sav zrak treba ulaziti u balon.
 • Postupak je uspješno proveden ako se osjeti popuštanje pritiska i/ili čuje pucketanje u uhu. Ako pomažete djetetu pri izvođenju ovog postupka, provjeriti osjeća li olakšanje i/ili pucketanje u uhu.

Napomena: Isti balon smije se upotrijebiti najviše 20 puta.

PAKIRANJE: nastavak za nos i 5 malih balona.

 

Prikaži sve

Komentari

Vaša ocjena

Vaš email koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Drugi su komentirali…
Nema komentara. Budi prvi!