Opis proizvoda: Dodatak prehrani sa pet vrsta biljnih enzima
- s amilazom, proteazom, lipazom celulazom i laktazom. Indicirano za ispravnu probavu proteina, ugljikohidrata, laktoze i lipida.
Vegzyme je posebna standardizirana mješavina probavnih enzima amilaze, proteaze, lipaze, cululaze i laktaze. 100% na biljnoj bazi podržava probavu svih vrsta namirnica, kao što su proteini, ugljikohidrati , masti, vlakna
Opis proizvoda: Dodatak prehrani sa pet vrsta biljnih enzima
- s amilazom, proteazom, lipazom celulazom i laktazom. Indicirano za ispravnu probavu proteina, ugljikohidrata, laktoze i lipida.
Vegzyme je posebna standardizirana mješavina probavnih enzima amilaze, proteaze, lipaze, cululaze i laktaze. 100% na biljnoj bazi podržava probavu svih vrsta namirnica, kao što su proteini, ugljikohidrati , masti, vlakna i mliječni proizvodi.
Probavni enzimi neophodni su za apsorpciju i korištenje hrane, a njihov nedostatak često dovodi do raznih gastrointestinalnih poremećaja.
Aktivni sastojci:
- Amilaza: skupina enzima koji razgrađuju molekule polisaharida koji nastaju škrobom i glikogenom. U ljudskom tijelu postoje dvije vrste različite amilaze koje dijele šećer na različita mjesta: alfa-amilaze i beta-amilaze. A
- Proteaza: također se naziva peptidaza; ovi enzimi sudjeluju u probavi enzima.
- Lipaza: enzimi uljučeni u hidrolizu triglicerdia u glicerol i masne kiseline. Uzimane uz obrok ili neposredno prije jela, lipaze pogoduju smanjenju masnih i kolesterolskih naslaga.
- Celulaza: obitelj enzima, uglavnom proizvedenih od gljiva, bakterija i protozoa koji kataliziraju hidrolizu 1,4-beta-D glikozidnih veza u celulozi i beta-D glukana u žitaricama.
- No, postoje i oblici celulaze u životinjskim i biljnim organizmima, a često se razlikuju po strukturi i mahnizmu djelovanja. Razlikuje se pet klasa po vrsti katalizirane reakcije, a njihovo uzastopno djelovanje dovodi do razgradnje biljnih vlakana u jednostavne podjedinice glukoze.
- Laktaza: također se naziva beta-galaktozidaza i izlučuje je sluznicom u tankom crijevu, pokreće hidrolizu laktoze u dva monosaharida koja je tvore, odnosno galaktozu i glukozu. Osobito je aktivan pri rođenju, ali s godnama dolazi do jasnog funkcionalnog pada. Ova pojava uzrokuje takozvanu netoleranciju na laktozu: kada postoji slaba aktivnost laktaze, što je uobičajeno kod odraslih u različitim stupnjevima, unos ovog šećera izaziva niz simptoma, kao što su nadutost, grčevi u trbuhu, meteorizam, nadutost, proljev, umor i gubitak težine.
Svaka tableta sadrži:
- Mješavina probavnih enzima 500 mg
- Amylase (8,000 SKB/g from Aspergillus oryzae)
- Protease (30,000 HUT/g from Aspergillus oryzae)
- Lipase (80 FIP/g from Rhizopus oryzae)
- Cellulase (200 CU/g from Trichoderma reesei)
- Lactase (200 ALU/g from Aspergillus oryzae)
Ostali sastojci: sredstvo za povećanje volumena (dvobazni kalcijev fosfat), maltodekstrin, sredstva za zgušnjavanje (natrijeva karboksimetilceluloza i kalcijev karbonat), sredstva protiv zgrušavanja (biljni magnezijev stearat i silicij dioksid), konzervans (natrijev benzoat), sredstva za glaziranje (metiltaloksipropul) i polietilen glikol), boje (titanijev dioksid).
Način upotrebe: 1-2 tablete dnevno nakon jela
Pakiranje: 60 tableta