Opis proizvoda:
Tko ima povećanu potrebu za vitaminom C?
- starije osobe
- pušači
- sportaši
- poslovni ljudi
- osobe s nepravilnom prehranom
- trudnice
- često bolesni ljudi
- za sve one koji imaju candidu
- za umorne i iscrpljene ljude
Vitamin C pomaže pri:
- očuvanju normalnog funkcioniranja imunološkog sustava tijekom intenzivne tjelovježbe i nakon toga
- normalnom stvaranju kolagena
Opis proizvoda:
Tko ima povećanu potrebu za vitaminom C?
- starije osobe
- pušači
- sportaši
- poslovni ljudi
- osobe s nepravilnom prehranom
- trudnice
- često bolesni ljudi
- za sve one koji imaju candidu
- za umorne i iscrpljene ljude
Vitamin C pomaže pri:
- očuvanju normalnog funkcioniranja imunološkog sustava tijekom intenzivne tjelovježbe i nakon toga
- normalnom stvaranju kolagena potrebnog za normalno funkcioniranje krvnih žila, kostiju, hrskavice, desni, zubi i kože
- normalnom radu metabolizma, koji tijelo opskrbljuje energijom
- normalnom funkcioniranju živčanog sustava
- normalnim mentalnim funkcijama
- normalnom funkcioniranju imunološkog sustava
- zaštiti stanica od oksidativnog stresa
- smanjenju umora i iscrpljenosti
- regeneraciji smanjenog oblika vitamina E
- povećanju apsorpcije željeza
- Bez kukuruza, glutena, riže i kvasca.
- Preporučena doza: 1 x 5 ml samostalno ili s čašom vode ili soka. Prije upotrebe protresite.
- Upozorenje: Preporučene dnevne količine ili doze se ne smiju prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu. Nakon otvaranja držite proizvod dobro zatvoren, na hladnom i suhom mjestu, te ga upotrijebite u roku od dva mjeseca. Čuvati izvan dosega djece. Prekomjerno korištenje može imati laksativni učinak.
- Primjerno za vegane i vegetarijance.
Pakiranje: 150 ml
Što su liposomi?
Liposomi su idealni za unos hranjivih tvari, prehrambenih dodataka u tijelo budući da ih želudac i crijeva lako apsorbiraju, čime istovremeno apsorbiraju dodatne tvari koje se nalaze u liposomu (VITAMINI, MINERALI).
Liposom je poput malog vodenog mjehurića, napravljen od istog materijala od kojeg se sastoji naša stanična membrana (npr.u vodenoj jezgri se otopi vitamin C za koji želimo da se lako apsorbira u tijelo), stoga ima izvrsnu sposobnost prenošenja nutrijenata do tjelesnih stanica!
Kada liposomi dođu do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (kod ostalih dodataka prehrani, enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu).
Prednosti liposoma:
* Izvrsna apsorpcija
* Doprema vitamina / minerala izravno u stanicu
* Na temelju znanstvenih istraživanja postignute su nevjerojatne koristi za zdravlje
* Proizvedeni u Europi
Liposomalni sistem ima mnogo prednosti u odnosu na oralnu primjenu:
*Liposomi su izvrsni za unos hranjivih tvari, dodataka prehrani i lijekova u tijelo jer se lako apsorbiraju u crijevima, dok se u isto vrijeme apsorbiraju i dodatne tvari u vodenom mjehuriću (vitamini, minerali)
*Kada liposomi dospiju do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (uobičajeni proizvodi s radom metabolizma izgube na učinkovitosti)
*Liposomi su stabilni pri niskom pH i stoga su stabilni u želučanoj kiselini
*Kako su naši liposomi sastavljeni od fosfolipida (suncokretov lecitin), koji su identični onima u ljudskim stanicama lako se spajaju sa staničnom membranom i “guraju” sadržaj u ćeliju stanice ili prolaze membranu nepromijenjeni i razgrađuju se unutar stanice. Membrana je ona koja dopušta ili onemogućuje apsorpciju određene hranjive tvari ili spoja. Membrana liposoma će zadržati aktivni sastojak (prehrambeni dodatak) u unutrašnjosti i neće se osloboditi dok ne dođe do ciljne stanice.
*Kada konzumiramo uobičajene dodatake prehrani, moraju prvo putovati od usta do probavnog sustava, tek onda se mogu apsorbirati u tankom crijevu. Tijelo ih ne može apsorbirati (upiti) u potpunosti, jer enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli kao i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu. Ovaj proces smanjuje bioraspoloživost hranjivih tvari.