Ovaj proizvod možete platiti:

  • kreditnim karticama
  • gotovinom prilikom preuzimanja
  • virmanski/općom uplatnicom
  • internet bankarstvom
Šifra: C017019
66,00 kn
Plaćanje na rate

 

                                 DINERS - jednokratno ili 2-6 rata.
                                 MAESTRO - jednokratno ili na rate
                                 MASTERCARD - jednokratno ili na rate  
                                 VISA PREMUIUM - jednokratno ili 2-6 rata.
                                 VISA - jednokratno ili na rate  
                                 DISCOVERCARD - jednokratno

 

 

Dodaj u košaricu

Besplatna dostava za narudžbe iznad 300,00 kn Rok isporuke 2-5 radnih dana

Kategorija: REGULACIJA TJELESNE TEŽINE

OPIS PROIZVODA :  Srebrna svilenica je velika, drvenasta biljka penjačica, koja pripada obitelji Asclepiadaceae. Listovi su nasuprot, obično eliptični ili jajoliki, cvijetići su mali, zelenkasto-žute boje, kitnjasti.

  • Već preko 2000 godina ova biljka se koristi za tretiranje različitih stanja od malarije do zmijskih ugriza.
  • Ayurvedske knjige opisuju je kao lijek za glikozuriju (prisustvo šećera u mokraći) i druge urinarne probleme.Dan joj je naziv “gur-mar”, što u prijevodu znači “uništavač šećera“.Nedavno joj je uvelike porasla popularnost i drugdje u svijetu kao sredstvu za smanjenje šećera i mršavljenje.
  • Glavni sastojak srebrne svilenica je gimnemična kiselina koju nalazimo u lišću i korijenju, koja djeluje kao antidijabetik. Biljka je stomahik (sredstvo za jačanje želuca), stimulans, laksativ i diuretik. Poništava okus šećera te se smatra kako neutralizira prisustvo viška šećera u tijelu kod šećerne bolesti (diabetes mellitus). Lišće sadrži gimnemičnu kiselinu koja sprječava hiperglikemiju. Pokazalo se kako ima regenerativni učinak na beta stanice gušterače te je inzulinotropik (utječe na stvaranje inzulina).
  • Ona je inhibitor slatkoće, što znači da se žvakanjem njenog lišća smanjuje okus slatkoga u ustima.
  • Međutim, ne radi se samo o mijenjanju okusa. Gimnemična kiselina ima sličan kemijski sastav kao glukoza i receptori u tijelu je vide kao glukozu, smanjuje se apsorpcija  šećera iz hrane u probavnom traktu, normalizira šećer u krvi i suzbija apetit. Kad se uzima s obrokom bogatim ugljikohidratima ili šećerom, neutralizira višak šećera koji se nalazi u tijelu te sprječava njegovo pretvaranje u mast. Pomaže i u izgradnji mišićne mase i skidanju sala s gornjeg dijela trbuha, struka i bokova. Tijekom dužeg uzimanja njeno djelovanje postaje sve snažnije. Ovo je najbolji prirodan dodatak prehrani za osobe koji pate od pretilosti i ovisnicima o slatkišima.
  • Pravilna uporaba zahtjeva da se čaj srebrne svilenice konzumira 15 minuta prije obroka nakon čega će se receptori u tijelu (zaduženi za unos glukoze u krv) popuniti srebrnom svilenicom iz čaja (koja je neškodljiva).

NAČIN UPOTREBE : Stavite jednu ili dvije vrećice čaja u šalicu, dodajte kipuće vode te ostavite 5 – 10 minuta (nema potrebe dodavati šećer).
Čaj se konzumira 15 – ak min prije jela te djeluje 1 – 2 sata nakon konzumac.

PAKIRANJE: 50g - 20 vrečica po 2,5 g.

Prikaži sve

Recenzije

Vaša ocjena

Vaš email koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vašu recenziju.
Recenizije drugih …
Nema još recenzija. Budi prvi!