Opis proizvoda: Bio prah crvene želatinizirane (aktivirane) MACE pakiran je u 30 praktičnih vrećica od 5 g, što je ujedno i preporučena dnevna doza. Kod Bioandina želatinizirane Mace aktivirani su sekundarni metaboliti (macamidi i macaeni) koji su jedinstveni za biljku macu.
- Ona je i 4 puta koncentriranija od praha sirove mace te je puno blažeg i ugodnijeg okusa.
- Nema veze sa životinjskom želatinom pa je pogodna
Opis proizvoda: Bio prah crvene želatinizirane (aktivirane) MACE pakiran je u 30 praktičnih vrećica od 5 g, što je ujedno i preporučena dnevna doza. Kod Bioandina želatinizirane Mace aktivirani su sekundarni metaboliti (macamidi i macaeni) koji su jedinstveni za biljku macu.
- Ona je i 4 puta koncentriranija od praha sirove mace te je puno blažeg i ugodnijeg okusa.
- Nema veze sa životinjskom želatinom pa je pogodna za vegetarijance i vegane.
- CRVENA ŽELATINIZIRANA MACA jedna je od tri vrste peruanske mace, koja se u odnosu na ostale dvije vrste ne razlikuje samo svojom bojom, već i biokemijskim sastavom. Rjeđa je sorta mace i čini oko 20-25 % ukupne žetve.
- Bioandina Crvena Maca prah je želatiniziran (aktiviran – spreman za konzumaciju) te uz sve ostale dobrobiti koji se dobivaju sa procesom želatinizacije, 4 puta je nutritivno kocentriraniji od praha sirove (raw) crvene mace koji možete pronaći na tržištu.
- Znanstvena istraživanja pokazala su da aktivacija glavnih bioaktivnih derivata masnih kiselina – macamida zapravo proizlazi iz biokemijske reakcije koja se događa tijekom tradicionalnog sušenja i zagrijavanja – procesa želatinizacije!!! Zato ju nazivamo aktivirana Maca.
- Želatinizacijom se omogućava:
- bolja nutritivna vrijednost mace
- bolja probavljivost mace
- konzumacija mikrobiološki zdravstveno ispravne mace
- povećanje koncentracija prirodno prisutnih specifičnih tvari – macamida, u odnosu na sirovu macu
- simulira se tradicionalna metoda kojom su Inke pripremale macu
*Želatinizacija mace nikako nije povezana sa želatinom, tj. životinjskim tkivom. Želatinizacija je termički postupak pred-kuhanja mace kojim se škrob pretvara u škrobnu pastu (gel). Drevni narodi, poput Inka, uvijek su kuhali macu i nisu ju jeli sirovu te su time unaprjeđivali njenu bioraspoloživost. Ovim se modernim postupkom “oponaša” tradicionalna priprema kuhanja mace – želatinizacija, a s obzirom na to da ne sadrži sastojke životinjskog podrijetla, maca je prikladna i za vegetarijance i vegane.
Način upotrebe: Sadržaj jedne vrećice 5 g pomiješati s omiljenim hladnim ili toplim napitkom. Prikladno za konzumaciju s hranom (muesli, pahuljice, namazi i sl.)
Pakiranje: 30 vrećica
Sastav: 100% prah želatiniziranog korijena crvene mace (Lepidium Peruvianum Chacon) organskog uzgoja