Sjeme piskavice sadrži sluzi, saponine, flavonoide, minerale i nešto gorkih tvari. Kao oblog pomaže kod upala na koži (čireva, apscesa). Pomaže kod tegoba dišnih puteva, a pripisuju joj i sposobnost snižavanja kolesterola i šećera u krvi. Piskavica se preporučuje:kod upala na koži, kod tegoba dišnih puteva, za snižavanje kolesterola, za smanjenje šećera, te za povećanje količine mlijeka kod
Sjeme piskavice sadrži sluzi, saponine, flavonoide, minerale i nešto gorkih tvari. Kao oblog pomaže kod upala na koži (čireva, apscesa). Pomaže kod tegoba dišnih puteva, a pripisuju joj i sposobnost snižavanja kolesterola i šećera u krvi. Piskavica se preporučuje:kod upala na koži, kod tegoba dišnih puteva, za snižavanje kolesterola, za smanjenje šećera, te za povećanje količine mlijeka kod dojilja.
NAČIN PRIMJENE:
- 2-50g dnevno kao čaj (2 žličice sjemenki staviti u 2 dl hladne vode, zakipiti, pustiti da odstoji poklopljeno 20 minuta uz povremeno miješanje, zatim procijediti). Piti polagano, u malim gutljajima
- Žlica svježe samljevenih sjemenki piskavice 3x dnevno prije jela, popiti s vodom za jačanje organizma u cijelosti, osobito oslabljenog organizma
- Sjeme se može kuhati u kašu ili samljeti u prah (samljeveno u prah je djelotvornije)
- U svrhu laksativa, 0.5-1 mala žličica svježe samljevenih sjemenki, razmutiti u 2.5 dcl vode i popiti 1-3 puta dnevno
SADRŽAJ: 100g,rinfuza