Opis proizvoda: Čaj kadulje čine osušeni listovi kadulje, aromatična mirisa te blago gorkog okusa.
- Ime kadulje, Salvia potječe od latinske riječi salvere što upućuje na dobro zdravlje, no kadulja je bila poznata i prije rimskoga vremena. O tome svjedoči nalaz ostataka iz faraonskih grobnica u Egiptu po kojima se može zaključiti da je jedan od
Opis proizvoda: Čaj kadulje čine osušeni listovi kadulje, aromatična mirisa te blago gorkog okusa.
- Ime kadulje, Salvia potječe od latinske riječi salvere što upućuje na dobro zdravlje, no kadulja je bila poznata i prije rimskoga vremena. O tome svjedoči nalaz ostataka iz faraonskih grobnica u Egiptu po kojima se može zaključiti da je jedan od sastojaka smjese za balzamiranje bila i kadulja, a obilno se rabila i za stvaranje mirisnoga dima koji je trebao održati svježinu i zdrav zrak. U srednjem vijeku kadulja se koristila u posebno cijenjenom ljubavnom napitku spravljenom od smjese latica ruže, listova kadulje i rute.
- Kaduljina je ljekovitost rezultat sadržaja eteričnog ulja, trjeslovina i gorkih tvari. Eterično ulje djeluje antiseptično, a trjeslovine očvršćuju sluznicu usta, ždrijela i nosa. Čaj kadulje može se koristi za ispiranje usne šupljine i grla kako bi se spriječila i otklonila upala te krvarenje zubnog mesa ili upala sluznice grla.
Benefiti
- Štiti i ublažava nadražaj sluznice usta, ždrijela i nosa
- Antiseptično djelovanje
- Pomaže kod grlobolje, promuklosti i drugih stanja
- Koristi se stotinama godina
Način upotrebe: Čaj kadulje priprema se tako da se jedna žličica čaja prelije s dva decilitra kipuće vode, ostavi se 30 minuta i procijedi.
- Čaj se pije svježe pripremljen jednom do tri puta dnevno, ne duže od dva tjedna.
- Preporučena dnevna doza: 3 g (tri žličice)
Pakiranje: 40 g