Ljekarne Salus imaju tradiciju staru već preko dvadeset godina. Prvu ljekarnu Salus otvorili su supružnici Ivanka i Mladen Vručina 1994. godine, a 1995. osnovali Zdravstvenu ustanovu Ljekarna Salus. Ime Salus odabrala je magistra farmacije Ivanka jer salus na latinskom znači zdravlje. Salus je bila kćer Esculapa boga zdravlja i medicine.

Do 2019. Godine u skopu ustanove djeluje sedam (7) ljekarničkih jedinica u kojima je zaposleno oko 50-tak zdravstvenih djelatnika.

Šest Salus ljekarni Salus nalazi se u Varaždinskoj županiji, a jedna u Istarskoj, u gradu Poreču. Ljekarne se nalaze, navedene po redu otvaranja, u Turčinu, Beretincu, Varaždinu – Miroslava Krleže 48, Sračincu, Poreču, Kučanu Gornjem i Varaždinu POS-naselje.

Ljekarne su vođene kao obiteljski posao koji vode članovi obitelji Vručina, magistre farmacije Ivanka Vručina i Tanja Vručina Klarić te diplomirani ekonomisti Mladen Vručina i Dinko Vručina.

Ljekarne Salus osiguravaju vrhunsku, stručnu, kvalitetnu uslugu, a djelatnici su stručnjaci za lijekove i zdravlje ljudi

Nudimo i dodatne zdravstvene usluge prema pacijentima u svrhu očuvanja zdravlja kao što su: orijentaciona mjerenja šećera u krvi, lipidnog profila, tlaka, razne promocije i testiranja te sve ostale aktivosti koje su u okviru naših ljekarničkih kompetencija.

Na stranicama ljekarne www.ljekarnaonline.hr objavljuju se novosti, akcije i promocije, odgovaramo na pitanja korisnika usluga, objavljujemo stručne članke u svrhu savjetovanja i nudimo dio ljekarničke ponude.

I još samo mala crtica oko imena Salus: „Salus je latinska riječ za zdravlje, blagostanje ili dobrobit koja potječe od grčke božice higijene Hygie ili Salus kako su je Rimljani zvali, kćeri boga zdravlja i medicine Esculapa“.

 

Upoznajte tim

Tanja Vručina Klarić, mag. pharm.

MENADŽER ZA FARMACEUTSKE POSLOVE

Željko Plantak, mag. pharm.

VODITELJ POSLOVNICE

Martina Glibota Punčec, mag. pharm.

Ana Vitez, mag. pharm.

VODITELJ POSLOVNICE

 

 

 

   

  Arta Klarić, mag. pharm.

   VODITELJ POSLOVNICE

 

Hana Bedenicki-Godina, mag.pharm.

VODITELJ POSLOVNICE

Damir Zadravec, mag.pharm.
 Mirjana Šipek, mag. pharm.

VODITELJ POSLOVNICE

Katarina Gložinić, mag. pharm.

Ivana Plantić, mag. pharm.

Monika Svetec Pokos, mag. pharm. 
 

     

Nataša Katić, mag. pharm.

VODITELJ POSLOVNICE