Objavljeno: 10.09.2019

Oslabljeni imunitet jedan je od najčešćih problema današnjice. Stres, umor, loša prehrana... mnogo je faktora koji oslabljuju imunitet.

JGL u suradnji s prirodom donosi rješenje za jačanje imuniteta u obliku alfa glukana. Što su alfa glukani i kako vam mogu pomoći saznajte u nastavku.

Što su to alfa glukani?

Alfa glukani pripadaju velikoj grupi prirodnih polisaharida koji imaju različite fiziološke funkcije u živim bićima. Ukratko, alfa glukani su polisaharidi koji pričaju s vašim imunološkim sustavom.

Što rade alfa glukani?

Potiču funkciju nespecifičnog, urođenog imunološkog sustava, pogotovo funkciju dendritičkih stanica, koje su važne za prezentaciju antigena, procesa bitnog za početak obrane od svih štetnih mikroorganizama. Stimuliraju i funkciju makrofaga važnu u prvim danima bilo koje infekcije. Podižu i spremnost jednog važnog dijela imunološkog sustava, Th-1, koji služi za obranu od virusa.

Alfa glukani ili beta glukani?

Alfa-glukani su manje molekule, što utječe na njihovu lakšu probavljivost i apsorpciju, odnosno bolju bioraspoloživost. Dobivaju se iz poznate i cijenjene Shiitake gljive, za razliku od beta-glukana čiji je izvor uglavnom pivski kvasac ili gljiva bukovača. Beta-glukani se prosječno koriste 3 mjeseca, dok je ALFABIOTIK dovoljno uzimati tokom 6 tjedana kako bi se postigao maksimalni učinak.

Što je probiotik?

Probiotici su živi mikroorganizmi koji u dovoljnoj koncentraciji imaju pozitivan učinak na zdravlje domaćina, prirodan su dio fiziološke flore i nemaju nuspojava.

Zašto ALFABIOTIK?

ALFABIOTIK i ALFABIOTIK Junior inovativni su dodaci prehrani namijenjeni djeci od tri godine starosti i odraslima. Proizvodi u sebi sadrže jedinstvenu kombinaciju AHCC®FD kompleksa (acetilirani alfa 1,4 glukan) i bakterijske kulture BB12®, neškodljivi su i sigurni za primjenu.
AHCC® je razvijen 1987. na Sveučilištu u Tokiju, najprodavaniji je proizvod za imunitet u Japanu i SAD-u, a koristi se preko 20 godina u više od 700 bolnica i klinika širom svijeta.

Kada se preporuča uzimanje ALFABIOTIKA?

Dodatke prehrani koji imaju utjecaja na imunološki sustav najbolje je početi uzimati prije hladnijih razdoblja u godini kada su česte prehlade i gripe kao i bilo kada tokom godine kada osjetite umor, pospanost, iscrpljenost, bezvoljnost ili stres.

Smije li se ALFABIOTIK uzimati zajedno s antibiotikom?

U slučaju terapije antibiotikom, ALFABIOTIK i antibiotik popiti u razmaku od najmanje dva sata.

Koja je preporučena dnevna količina i doziranje ALFABIOTIKA?

Ovisno o namjeni, jedna do tri vrećice dnevno pola sata prije jela.

Koji je način uporabe ALFABIOTIKA?

Sadržaj vrećice otopiti u tekućini (dovoljna je jedna žlica tekućine) ili dodati u malu količinu hrane sobne temperature.

 

Više informacija o alfa-glukanima pročitajte ovdje.  

https://ljekarnaonline.hr/savjeti/alfa-glukan-i-probiotik-alfa-izbor-za-imunitet-61/

Recenzije

Vaša ocjena

Vaš email koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vašu recenziju.
Recenizije drugih …
Nema još recenzija. Budi prvi!