Prvu ljekarnu Salus otvorili su 1994. godine supružnici Ivanka i Mladen Vručina, a 1995. godine osnovali Zdravstvenu ustanovu Ljekarna Salus. Danas u sklopu ustanove djeluje sedam ljekarničkih jedinica u kojima je zaposleno oko pedeset djelatnika. Ime Salus je odabrala magistra farmacije Ivanka Vručina. Salus je latinska riječ za zdravlje, blagostanje ili dobrobit koja potječe od grčke božice higijene Hygie ili Salus kako su je Rimljani zvali, kćeri boga zdravlja i medicine Esculapa.

U varaždinskoj županiji nalazi se šest ljekarni Salus, a jedna u istarskoj, u gradu Poreču. Ljekarne se nalaze, navedene po redu otvaranja, u Turčinu, Beretincu, Varaždinu (Miroslava Krleže 48), Sračincu, Poreču, Kučanu Gornjem i Varaždinu POS-naselje (Ulica hrvatskih branitelja11).

Ljekarne su vođene kao obiteljski posao koji vode članovi obitelji Vručina, magistre farmacije Ivanka Vručina i Tanja Vručina Klarić te diplomirani ekonomisti Mladen Vručina i Dinko Vručina.

Djelatnici ljekarni Salus osiguravaju da pacijenti i klijenti dobiju vrhunsku, stručnu, najkvalitetniju i najpovoljniju uslugu. Stalnom edukacijom i ulaganjem u razvijanje obogaćujemo svoje usluge dodatnim aktivnostima prema pacijentima kao što su usluge probirnih mjerenja: tlaka, određivanja šečera u krvi, određivanja lipidnog profila i ukupnog kolesterola, određivanje rizika metaboličkog sindroma i sve to uz stručno savjetovanje.

Od 2019. godine vodimo savjetovalište za roditelje s djecom koja boluju od nutrivitivnih alergija u ljekarni Salus POS.
Na stranicama ljekarne ljekarnaonline.hr objavljujemo informativne članke i novosti.

Naša misija su zadovoljni i zbrinuti pacijenti, zadovoljni radnici, praćenje i primjena novih trendova te stalno ulaganje u znanje i razvoj ljekarničke struke.

Certifikat ISO 9001:2008

Zdravstvena ustanova ljekarna Salus uspješno i stabilno posluje, a kvalitetu poslovanja i usluge koju ljekarne Salus nude svojim klijentima, od 2011. godine, svake godine potvrđujemo recertificiranjem ISO standarda kvalitete ISO 9001:2008, uz stalno razvijanje sustava.

Upoznajte tim

Tanja Vručina Klarić, mag. pharm.

MENADŽER ZA FARMACEUTSKE POSLOVE

Draženka Vincek Mišak, mag. pharm.

VODITELJ POSLOVNICE 

Željko Plantak, mag. pharm.

VODITELJ POSLOVNICE

Martina Glibota Punčec, mag. pharm.

VODITELJ POSLOVNICE

Ana Vitez, mag. pharm.

VODITELJ POSLOVNICE

Arta Klarić, mag. pharm.

VODITELJ POSLOVNICE

Hana Bedenicki-Godina, mag.pharm.

VODITELJ POSLOVNICE

Damir Zadravec, mag.pharm.
 

Dinka Lukac, mag. pharm. 

Nikolina Ratkaj, mag.pharm.

VODITELJ POSLOVNICE

Matija Habunek, mag. pharm.

Mirjana Šipek, mag. pharm.

VODITELJ POSLOVNICE

Katarina Gložinić, mag. pharm.

Ivana Plantić, mag. pharm.

Monika Svetec Pokos, mag. pharm.

Nataša Katić, mag. pharm.

VODITELJ POSLOVNICE