Moj račun
0
Dostava: Besplatna
Sveukupno: 0,00 €
Pregled košarice
Do besplatne dostave nedostaje vam 40,00 €

Nudimo vam besplatno savjetovanje, kontakirajte nas pozivom ili putem emaila.

099 206 3320 042 206 332 [email protected]
Početna Blog Savjeti Zašto imunitet slabi više zimi nego ljeti?

Zašto imunitet slabi više zimi nego ljeti?

23.09.2016.

 

Da sezona virusa što lakše prođe potražite Immun 44 sirup i kapsule u našoj ljekarni i recite NE antibioticima.

Prehlada ili gripa? Svaka odrasla osoba boluje u prosjeku tri puta godišnje od simptoma viroze i prehlade – klonulost, curenje iz nosa, glavobolja, bolovi u udovima, grlobolja i kašalj. Čovjek dnevno udahne do 8 mikroorganizama u minuti, odnosno 10.000 mikroorganizama na dan, iz čega se vidi velika važnost pravilnog funkcioniranja imunološkog sustava. Naš imunitet je to jači što su bolje popunjene ''baterije imunološkog sustava'', a time se i smanjuje opasnost od obolijevanja od viroza ili gripe

Kako prepoznati oslabljeni imunitet?

Česte prehlade, nedostatak energije, nesanica, kronični umor i česta pojava herpesa na usni su sigurni znaci da je u pitanju pad imuniteta. lako znanstvenici još uvijek pokušavaju shvatiti kako taj cijeli mehanizam zapravo funkcionira, nema nikakve sumnje da je zdrav život presudan za smanjenje rizika od zaraza i bolesti.

Zašto imunitet slabi više zimi nego ljeti?

Zimi naše tijelo troši više energije, pa je pad imuniteta češći. Pritom su još i smanjene rezerve vitamina i minerala u tijelu zbog jednolične prehrane tijekom zime, što također rezultira dodatno oslabljenim imunološkim sustavom.

Postoji još jedan bitan čimbenik vezan uz hladnije doba godine i imunološki sustav: grijanje. Boravak, a posebno spavanje, u prezagrijanim prostorijama slabi imunitet. Temperatura u spavaćoj sobi bi trebala biti niža od temperature u prostorijama u kojima boravite preko dana.Na taj način tijelo mora raditi da se samo zagrije, a to jača imunitet.

Hrana i imunitet

Redovita, pravilna i zdrava prehrana spadaju u neke od glavnih uvjeta za jačanje imuniteta, a najbolji "borci" protiv bolesti su korisni nutrijenti: vitamini, minerali, proteini i drugi zdravi sastojci namirnica. Zbog visokog sadržaja vitamina C, tijekom zime se preporučuje konzumiranje citrusnog voća - limuna, naranče i grejpa, ali i kivija, jabuka i kiselog kupusa. Jogurt i drugi fermentirani mliječni proizvodi sadrže korisne bakterije i blagotvorno utječu na ukupni imunitet.

Vitamini, minerali i imunitet

Vitamini i minerali su izuzetno važne tvari za imunološki sustav jer sudjeluju u njegovim metaboličkim procesima i pomažu pravilno funkcioniranje i zaštitu organizma. Normalnoj funkciji imunološkog sustava doprinose sveopće poznati vitamin C, vitamin B6, folat (vitamin B9), vitamin B12, te vitamin A, kao i elementi u tragovima selen i cink. Vrlo bitnu ulogu u procesu dijeljenja stanica imaju folat (vitamin B9), kobalamini (vitamin B12) i cink, dok vitamin A ima ulogu u procesu specijalizacije stanica, što je sve zajedno vrlo važno za pravilno stvaranje i učinkovitost ranije spominjanih stanica koje sudjeluju u imunološkim reakcijama.

Također, riboflavin (vitamin B2), vitamin E i biljni polifenoli te prirodni vitamin C, elementi u tragovima selen, mangan i cink dodatno doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa.Općenito, imunološki sustav treba ''njegovati'' tijekom cijele godine, a ne samo zimi ili kada se pojave neki od znakova njegovog slabljenja.

Ako ipak dođe do oboljenja, dobro je znati

Virusne infekcije su najčešće zarazne bolesti u populaciji. Virusi su uzrok prehlade, gripe, većine grlobolja, upala sinusa i kašlja. Zdrav imunološki sustav može se sam obraniti od takvih bolesti, bez upotrebe lijekova. Antibiotici kod virusnih bolesti ne pomažu, jer ne djeluju na viruse. Za doprinos normalnoj funkciji imunološkog sustava tu su Immun44 kapsule te sirup za djecu i odrasle, dodaci prehrani s fitoekstraktima, Fito-Panmol®-Vitaminom C i drugim mikronutrijentima.

Potražite Immun 44 sirup i kapsule u našim ljekarnama i recite ne antibioticima. Immun 44 sadrži 44 bioaktivne tvari (vitamini, minerali, elementi u tragovima),  ekstrakt iz sivog dlakavog bušina (Cistus incanus ssp. creticus), vrlo prilagodljive biljke rasprostranjene sve od Kavkaza do Sredozemlja. Ekstrakt dlakavog bušina ublažava upale i pokazuje antivirusno djelovanje.
Pakiranje: 300 ml. ili 30 kapsula. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života! Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Za one koji žele više
Prijavom na Newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. Stručni savjeti magistara farmacije i informacije o nadolazećim akcijama i popustima stižu besplatno na vaš email.
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .
Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.

Facebook like i podijeli

Facebook share

Facebook gumb share

Twitter

Google analytics

Google ecommerce

Google Tag Manager