Moj račun
0
Dostava: Besplatna
Sveukupno: 0,00 €
Pregled košarice
Do besplatne dostave nedostaje vam 40,00 €

Nudimo vam besplatno savjetovanje, kontakirajte nas pozivom ili putem emaila.

099 206 3320 042 206 332 [email protected]
Početna Blog Savjeti ZAŠTITA I LIJEČENJE GRIPE

ZAŠTITA I LIJEČENJE GRIPE

04.01.2017.

ZAŠTITA I LIJEČENJE GRIPE

Najučinkovitija zaštita od gripe je cijepljenje. Cijepljenjem štitite sebe, svoju obitelj, suradnike i druge ljude s kojima dolazite u kontakt, a posebno je važno za osobe s rizikom za razvoj komplikacija gripe. Ako se ne želite cijepiti tada izbjegavajte bliski kontakt s osobama koje su oboljele od gripe jer se gripa lako prenosi uobičajenim socijalnim kontaktom. Međutim ako to nije moguće onda nosite zaštitnu masku, redovito perite ruke sapunom u toploj vodi najmanje 20 sekundi, provjetravajte prostoriju u kojoj ste bili izloženi virusu gripe i koristite sprej za prostoriju s eteričnim uljima koja smanjuju količinu virusa u zraku.
Ojačajte svoj imunološki sustav da vas obrani od gripe tako da se pravilno hranite, redovito vježbate i koristite stimulatore imunološkog sustava kao što su vitamin C i beta-glukan.

Ukoliko ste se zarazili virusom gripe ostanite u krevetu i odmarajte se. Odmor će vam pomoći u očuvanju energije potrebne za ozdravljenje, sprječavanju daljnjih komplikacija i širenju zaraze. Pijte dovoljno tekućine. Zbog visoke temperature vaše tijelo koristi više tekućine nego uobičajeno, pa uzimanjem najmanje 6 do 8 čaša vode, sokova i drugih pića bez kofeina i alkohola spriječite dehidraciju. Olakšajte simptome poput vrućice, glavobolje i bolova u mišićima lijekovima koji sadrže djelatnu tvar protiv bolova i za snižavanje povišene tjelesne temperature kao što su paracetamol, ibuprofen. Za izbor lijeka posavjetujte se s ljekarnikom, jer svaki lijek ima neželjene reakcije i nije primjeren za svakoga. Tako je potreban oprez kod osoba s povišenim krvnim tlakom, srčanim problemima, s dijabetesom, osobito kod djece mlađe od 16 godina i starijih osoba.

Gripa je popraćena i respiratornim simptomima, suhim nadražajnim kašljem koji pred kraj bolesti postaje mokar (produktivan). Za smirivanje suhog kašlja izaberite biljni preparat s bijelim sljezom, trpucem, islandskim lišajem ili bršljanom. A kod mokrog (produktivnog) kašlja preporučam izbor lijeka koji razrjeđuje sekret pa olakšava njegovo iskašljavanje.

Iz http://ljekarnaonline.hr/preporučam difuzor za eterična ulja te mješavinu eteričnih ulja od Pranaroma koja su idealan izbor za smanjivanje količine virusa i bakterija u prostorijama u kojima boravite.

mag.pharm. Tanja Vručina Klarić,menadžer za farmaceutske poslove u Zdravstvenoj ustanovi Ljekarna Salus.

 

Za one koji žele više
Prijavom na Newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. Stručni savjeti magistara farmacije i informacije o nadolazećim akcijama i popustima stižu besplatno na vaš email.
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .
Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.

Facebook like i podijeli

Facebook share

Facebook gumb share

Twitter

Google analytics

Google ecommerce

Google Tag Manager