Moj račun
0
Dostava: Besplatna
Sveukupno: 0,00 €
Pregled košarice
Do besplatne dostave nedostaje vam 40,00 €

Nudimo vam besplatno savjetovanje, kontakirajte nas pozivom ili putem emaila.

099 206 3320 042 206 332 [email protected]
Početna Blog Savjeti Potencijalno štetne komponente u šamponima, gelovima za tuširanje i regeneratorima

Potencijalno štetne komponente u šamponima, gelovima za tuširanje i regeneratorima

31.10.2015.

U kupkama, šamponima, gelovima za tuširanje pa čak i u pastama za zube nalazi se jedna od potencijalno najopasnijih kozmetičkih kemikalija, tzv. natrij lauril sulfat. Možete ga pronaći u popisu sastojaka pod nazivom sodium laureth sulfate (SLS)

U kupkama, šamponima, gelovima za tuširanje pa čak i u pastama za zube nalazi se jedna od potencijalno najopasnijih kozmetičkih kemikalija, tzv. natrij lauril sulfat. Možete ga pronaći u popisu sastojaka pod nazivom sodium laureth sulfate (SLS). Manje je poznato kako se SLS jako brzo upija i taloži u tkivu srca, jetre, mozga i pluća. Neki stručnjaci tvrde kako kod djece može uzorkovati i sljepoću. Ovaj sastojak je poznat po tome što stvara pjenu. Vjerojatno znate kako većina ljudi misli kako proizvod bolje djeluje ako se pjeni. U slučaju šampona, to je sasvim pogrešno uvjerenje. Još jedan kontroverzni sastojak kojeg ćete naći u gotovo svakom šamponu je sodium chloride (SC). SC je zapravo kuhinjska sol, koja u šamponima služi kao zgušnjivač. To jest prirodan sastojak, no činjenica je da isušuje, izbjeljuje boju i preljev, te oduzima vlagu vašoj kosi. U procesu konzerviranja kozmetičkih proizvoda (pa tako i šampona) koriste se parabeni i formaldehidi koji su također potencijalno opasni po zdravlje te izazivaju alergije i hormonalne poremećaje. Prepuručila bih prirodne i organske šampone za kosu koji zasigurno ne sadrže ove štetne sastojke, kao ni silikone i parafinska ulje. Pri prvom šamponiranju oni se teško zapjene, no pri drugom pjena nastaje brzo umasiravajući i dodavajući malo vode. Kosa bi vam se mogla učiniti slamnatom i "teškom" ispočetka, ali nakon 5-6 pranja naviknut će se na šampon i odmoriti od štetnih kemikalija. Kao maske ili pakunge preporučila bih mješavinu čistih biljnih prirodnih ulja Oleo Therapy, koje također možete naći u našim ljekarnama.

Za one koji žele više
Prijavom na Newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. Stručni savjeti magistara farmacije i informacije o nadolazećim akcijama i popustima stižu besplatno na vaš email.
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .
Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.

Facebook like i podijeli

Facebook share

Facebook gumb share

Twitter

Google analytics

Google ecommerce

Google Tag Manager