Moj račun
0
Dostava: Besplatna
Sveukupno: 0,00 €
Pregled košarice
Do besplatne dostave nedostaje vam 40,00 €

Nudimo vam besplatno savjetovanje, kontakirajte nas pozivom ili putem emaila.

099 206 3320 042 206 332 [email protected]
Početna Blog Savjeti ROZACEJA BOLEST KOJA UZROKUJE CRVENILO NA LICU

ROZACEJA BOLEST KOJA UZROKUJE CRVENILO NA LICU

22.11.2017.

Neugodno se crvenite u obrazima? Saznajte uzroke i način liječenja rozaceje…

Rozaceja je kronična upalna bolest obilježena sa pojavom crvenila u predjelu obraza, uz proširenje malih krvnih žila te katkad pojavom manjih do većih gnojnih "prištića".
Takve promjene ponekad i prate subjektivni osjećaji poput svrbeža, žarenja i zatezanja kože. Osim lica mogu biti zahvaćene i oči, dok u rjeđim slučajevima i neki drugi dijelovi tijela. Najčešće se javlja u dobi od 40 - 50 godine života i to tri puta češće kod žena. Pravi uzrok bolesti još nije pronađen, no radi se o nizu faktora okoliša i nasljeđa. 

Uzroci rozaceje
Dermatolozi su mišljenja da više uzroka može probuditi razvoj rozaceje; a neki od njih su:

  • genetika
  • ekstremne vrućine i hladnoće,
  • jako začinjena hrana, čaj kava, alkohol,
  • kozmetika- alkoholni losioni,
  • stres
  • hormonalni poremećaji, posebno u menopauzi.
  • određeni lijekovi koji provociraju crvenilo lica - kortikosteroidi, određeni lijekovi za krvne žile i tlak

Tipovi rozaceje

  • Erimatozni - prevladava crvenilo obraza uz proširenje krvnih žila, katkad na ograničeno crvenilo samo na kožu u predjelu donjih vjeđa.
  • Papulopustulozni - u ovom obliku se pojavljuju crveni čvorići i gnojni prištići na crvenoj koži lica prožetoj malim krvnim žilicama.
  • Fimatozni - karakterizira ga pojava zadebljanog žljezdastog i vezivnog tkiva kao i bujanje vezivnog tikva i krvnih žilica na koži lica. Posebno zahvaća kožu obraza i čela, te kod muškarca predio nosa, s razvojem gomoljastog nosa.
  • Okularni - kod ovog tipa obuhvaćene su promjene na oku, u vidu konjuktivitisa, praćene svrbežom, pečenjem, crvenilom, suhoćom i iritacijom na svjetlost.

Prevencija rozaceje
Kako bi spriječili simptome rozaceje ili ih ublažili izbjegavajte stvari koje ih potiču, a to su svakako;

  • ljuta začinjena hrana,
  • alkohol i vruća pića,
  • kofein,
  • intezivno vježbanje i napori,
  • stres,
  • koristiti kreme sa zaštitnim faktorom,
  • nošenje sunčanih naočala i kapa,
  • izbjegavati velike temperaturne promjene i vjetar.
  • nedovoljno sna i nezdrava prehrana

Liječenje rozaceje
Rozaceja se ne može izlječiti ali se može uspješno držati pod kontrolom. Liječenje rozaceje potrebno je već u ranoj fazi bolesti, ne samo za ublažavanje simptoma, već i za prevenciju da bolest ne napreduje. Prije svega važno je prepoznati faktore koji uzrokuju rozaceju i izbjegavati ih. Potrebno je kvalitetno i pažljivo voditi računa o njezi takve kože, koristeći nježne preparate. Terapija se postiže topikalnim kremama koje smanjuju crvenilo, antibioticima za ublažavanje upale, te laserskim tretmanima.

KREMA DERMALEX ROSACEA-PRVA POMOĆ U LIJEČENJU ROZACEJE
Dermalex rosacea je krema iz linije Dermalex koja je namijenjena za liječenje rozaceje te za ublažavanje njenih simptoma.
Ne sadrži ni kortikosteroide ni antibiotike.Zato je primjerena za dugotrajno korištenje, te je klinički testirana. U 95% ispitanika primjećuje se smanjenje crvenila, a podnošljivost je ocijenjena 100% -tnom.
Na koži stvara hidratantnu mikro zaštitu koja umiruje kožu i crvenilo.
Gubitak ceramida rezultira tanjim gornjim slojem kože epidermisa. Time koža postaje osjetljivija na vanjske nadražujuće tvari. Proizvod štiti kožu nevidljivim filmom koji sadrži UVA/ UVB filtre. Popravlja zaštitnu funkciju kože
Ceramidi u kremi pomažu obnoviti oslabljenu kožnu barijeru, kako ne bi došlo do daljnjeg gubitka vlage i kako bi spriječili vanjske prijetnje u oštećenju kože.
Uklanja simptome: Dermalex Rosacea smanjuje crvenilo, suhoću i vidljivost kapilarica. Štiti i smiruje kožu.
http://ljekarnaonline.hr/proizvodi/?search_q=DERMALEX

Za one koji žele više
Prijavom na Newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. Stručni savjeti magistara farmacije i informacije o nadolazećim akcijama i popustima stižu besplatno na vaš email.
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .
Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.

Facebook like i podijeli

Facebook share

Facebook gumb share

Twitter

Google analytics

Google ecommerce

Google Tag Manager