Moj račun
0
Dostava: Besplatna
Sveukupno: 0,00 €
Pregled košarice
Do besplatne dostave nedostaje vam 40,00 €

Nudimo vam besplatno savjetovanje, kontakirajte nas pozivom ili putem emaila.

099 206 3320 042 206 332 [email protected]
Početna Blog Savjeti Rano otkrivanje melanoma i drugih zloćudnih tumora kože!

Rano otkrivanje melanoma i drugih zloćudnih tumora kože!

13.05.2016.

EUROMELANOMA DAN 2016.
Sunce je svuda oko vas, a ne samo na plaži !
Gdje god bili na otvorenom, zaštitite se od štetnog uv zračenja.

Ovaj tradicionalni javnozdravstveni projekt kojeg organiziraju dermatolozi ima za cilj podizanje svijesti o raku kože, načinima prepoznavanja zloćudnih promjena i prevenciji istih.
Primarna prevencija raka kože, koja podrazumijeva smanjenje izloženosti kože UV zračenju zbog njegovog kumulativnog kancerogenog djelovanja, iznimno je važna jer će čak 1 od 6 Europljana tijekom svojeg života oboljeti od nekog oblika raka kože. 

Svjetske klimatske promjene, kao i promjene u stilu života utječu na sve češću pojavnost različitih zloćudnih tumora kože, a osobito najzloćudnijeg među njima, malignog melanoma. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, više od 3 milijuna Europljana godišnje oboli od nekog oblika zloćudnog tumora kože, a to je ujedno i najčešći zloćudni tumor u ljudi te tumor s najbrže rastućom incidencijom od svih zloćudnih tumora. Od melanoma najčešće obolijevaju osobe starije životne dobi, pa je tako u 2013. najveći broj oboljelih u dobnoj skupini od 70 do 74 godine, iako se zadnjih godina bilježi i porast oboljelih u dječjoj i adolescentnoj dobi.

 

Zbog česte izloženosti sportaša UV zrakama, a uz predstojeće Olimpijske igre u Rio de Janeiru, preventivni pregledi kože u dermatološkim ordinacijama i klinikama diljem Hrvatske ciljano su namijenjeni sportašima, kako olimpijcima, tako i svim drugim sportašima u sustavu sportskih saveza. Pregledi će se obavljati u nekoliko termina tijekom mjeseca svibnja zbog zauzetosti sportaša brojnim sportskim aktivnostima.

Prevencija raka kože: 
Nošenje zaštitne odjeće, izbjegavanje direktnog sunca između 11:00 i 15:00 sati u ljetnom periodu, boravak u hladu i pravilno korištenje proizvoda za zaštitu od sunca. 
Osobe s plavim očima, crvenom ili plavom kosom koje lako izgore su rizična skupina za nastanak raka kože.
Posebna pažnja se treba obratiti na djecu jer pretjerano izlaganje suncu u djetinjstvu povećava rizik od nastanka raka kože.

 

Sve informacije o Projektu možete naći na internetskoj stranici Euromelanoma organizacije: www.euromelanoma.org .

Za one koji žele više
Prijavom na Newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. Stručni savjeti magistara farmacije i informacije o nadolazećim akcijama i popustima stižu besplatno na vaš email.
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .
Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.

Facebook like i podijeli

Facebook share

Facebook gumb share

Twitter

Google analytics

Google ecommerce

Google Tag Manager