Moj račun
0
Dostava: Besplatna
Sveukupno: 0,00 €
Pregled košarice
Do besplatne dostave nedostaje vam 40,00 €

Nudimo vam besplatno savjetovanje, kontakirajte nas pozivom ili putem emaila.

099 206 3320 042 206 332 [email protected]
Početna Blog Savjeti Pročitajte iskustva naših magistra

Pročitajte iskustva naših magistra

15.04.2021.

Moje iskustvo sa Rabenhorst 5-dnevnom dijetom
Tijekom blagdana i praznika većina ljudi se opusti, previše pojede te obično nakon toga slijedi potreba za vraćanjem stvari natrag pod kontrolu. Tako se odluče provoditi reducirajuće dijete ili detoksikaciju organizma. Popularna metoda promjene, za koju su se mnogi odlučili u posljednje vrijeme, je Rabenhorst 5-dnevna dijeta. Po raznim društvenim mrežama mogu se pročitati pozitivna iskustva, koja kažu kako su korisnici te dijete u 5 dana izgubili i do 5 kilograma te se osjećaju preporođeno i puni energije. Zbog dobrih rezultata odluče se na ponavljanje kure od 5 dana više puta godišnje.

Do 5 kilograma u 5 dana?
Zvuči fantastično, pogotovo za osobu koja se cijeli život bori sa prekomjernom težinom. Iako sam upoznata sa svim principima i zakonima zdravog i učinkovitog mršavljenja, ipak sam odlučila probati Rabenhorst dijetu. Princip je takav da se svakog dana konzumira jedna vrsta soka, podijeljenog u 5 obroka. Jedan obrok čini 1,5 dcl soka zajedno sa kriškom ili dvije raženog kruha. Najčešće dnevne energetske potrebe odrasle osobe kreću se od 1100 kcal do 2700 kcal, ovisno o spolu, dobi i razini aktivnosti. Ako se izračuna ukupan dnevni unos kalorija iz soka i 7 šnita kruha kojeg sam koristila, ispada da je moj dnevni unos energije dovoljan. Raspored uzimanja obroka lijepo prati rast i pad glukoze u krvi, tako da se glad stvarno ne osjeća.

Tijek dijete
Prvi dan dijete je prošao dobro. Dobro mi je došao jednodnevni post. Razina energije dobra, čak sam odradila i trening. Svi ostali dani dijete nisu prošli tako lako. Kao osobi koja nikad nije prakticirala post duži od jednog dana bilo mi je prilično zahtjevno izdržati 5 dana bez kuhane hrane, uz redovan odlazak na posao i sve obaveze koje imam kroz dan. Nije me mučila glad, ali zbog unosa isključivo ugljikohidrata nedostajalo mi je snage. Krajnji rezultat na vagi nakon 5 dana bio je 0 izgubljenih kilograma.

Jesam li nešto radila krivo?
Naravno da ne. Iako nije došlo do željenog i očekivanog gubitka težine bilo je drugih važnih pozitivnih promjena koje se odnose na detoksikaciju organizma. Nakon dijete osjećala sam se bolje i imala više energije i to zato jer sam povećala unos vode na 2,5 do 3 litre dnevno i izbacila instant kavu koja mi je uzrokovala jake žgaravice i bolove u želucu. Tih 5 dana konzumiranja samo Rabenhorst sokova bila mi je odskočna daska za uvođenje još nekih zdravih promjena u svojem životu a to su vježbanje 3 do 4 puta tjedno i pažljivije planiranje i praćenje obroka. Svaki post je izazov i ja neću odustati nakon prve kure te planiram ponoviti još par kura tokom godine. Osjećaj nakon uspješno odrađenog posta je fantastičan i inspirirajući za vođenje zdravog života.

Ako želite Rabenhorst 5-dnevnu dijetu provesti kao metodu detoksikacije onda je ona u tu svrhu svakako odličan odabir, ali takva dijeta neće, nažalost u 5 dana izbrisati vaših 5 kg viška. Za gubitak viška kilograma potrebno je promijeniti životne navike, dnevno smanjiti unos energije, povećati unos vode i povećati fizičku aktivnost. A za još bolje rezultate korisno je uzimati proizvode koji dodatno pomažu u procesu mršavljenja (u mojem slučaju l-karnitin).

Proizvodi namjenjeni regulaciji tjelesne težine: https://ljekarnaonline.hr/proizvodi/dodaci-prehrani/regulacija-tjelesne-tezine/

Detoxsikacija organizma: https://ljekarnaonline.hr/proizvodi/pogodnosti-za-vas/detoksikacija-organizma/

 

Spomenka Lepoglavec mag.pharm.
ZU Ljekarna Salus

Za one koji žele više
Prijavom na Newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. Stručni savjeti magistara farmacije i informacije o nadolazećim akcijama i popustima stižu besplatno na vaš email.
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .
Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.

Facebook like i podijeli

Facebook share

Facebook gumb share

Twitter

Google analytics

Google ecommerce

Google Tag Manager