Moj račun
0
Dostava: Besplatna
Sveukupno: 0,00 €
Pregled košarice
Do besplatne dostave nedostaje vam 40,00 €

Nudimo vam besplatno savjetovanje, kontakirajte nas pozivom ili putem emaila.

099 206 3320 042 206 332 [email protected]
Početna Blog Savjeti Prehrana za čvršću i zdravu kosu

Prehrana za čvršću i zdravu kosu

19.03.2015.

Temelj zdrave prehrane čini i temelj zdrave i sjajne kose. Ribe poput lososa, sardine, skuše i pastrve kvalitetni su izvori proteina, željeza i omega 3 i 6 masnim kiselinama.

Temelj zdrave prehrane čini i temelj zdrave i sjajne kose.

Ribe poput lososa, sardine, skuše i pastrve kvalitetni su izvori proteina, željeza i omega 3 i 6 masnim kiselinama. Istraživanja pokazuju da te masne kiseline reguliraju metabolizam, održavaju zdravlje kostiju i također stimuliraju rast kose. Ulja iz ovih riba učinkovita su protiv suhih vlasišta i poboljšavaju sjaj kose.

Sjemenke poput crnog sezama, lana, suncokreta ili bundeve sadrže kvalitetne biljne proteine i masne kiseline koje pomažu izgradnju kose koja se također sastoji od proteina i minerala.

Vitamin A bitan je za stvaranje prirodnog ulja neophodnog za sjaj i elastičnost kože. Brokula, špinat i kelj prirodni su izvori vitamina A, željeza i kalcija.

Jaja su bogata vitaminom B7, poznatim pod biotin koji zaštićuje folikule i sprečava pucanje kose. Mahunarke su također bogate proteinima, željezom, vitaminom B7 (biotin), B12 (folati). Neka istraživanja su pokazala da folati odgađaju proces pojavljivanja sjedih vlasi. Orašasi plodovi sadrže masne kiselina i minerale kao što su cink i selen koji su važni za stvaranje zdravog tkiva na vlasištu. Cjelovite žitarice poput ječma, pšenice i zobi odličan su izvor vlakana, vitamina B, cinka, željeza i silicija. Istraživanja pokazuju da uzimanjem 10 mg silicija dnevno kosa postaje gušća, elastičnija i istezljivija.

Začin kurkuma stimulira proizvodnju prirodnih tjelesnih stereoida i kortikostereoida kako bi se smanjile upale i oteknuća. Neki tipovi upale povezuju se sa gubitkom kose, a neke studije su zaključile kako kurkumin, tvar iz začina, potiče rast kose na način da inhibira hormon zbog kojeg folikule počnu stariti i odumirati.

U današnjem svijetu ponekad je teško zdravo se hraniti, pa zato u Salus ljekarnama možete možete dobiti savjet o najboljem dodatku prehrani koji sadrži sve nutriente potrebne za zdravu kosu i vlasište.  Odabir za Vas najboljeg preparata  ovisi o vašem nedostatku u prehrani, načinu života, problemu kose ili vlasišta.

Za one koji žele više
Prijavom na Newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. Stručni savjeti magistara farmacije i informacije o nadolazećim akcijama i popustima stižu besplatno na vaš email.
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .
Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.

Facebook like i podijeli

Facebook share

Facebook gumb share

Twitter

Google analytics

Google ecommerce

Google Tag Manager