Moj račun
0
Dostava: Besplatna
Sveukupno: 0,00 €
Pregled košarice
Do besplatne dostave nedostaje vam 40,00 €

Nudimo vam besplatno savjetovanje, kontakirajte nas pozivom ili putem emaila.

099 206 3320 042 206 332 [email protected]
Početna Blog Savjeti BORBA PROTIV DIJAREJE-KVASAC SACCHAROMYCES BOULARDII

BORBA PROTIV DIJAREJE-KVASAC SACCHAROMYCES BOULARDII

02.03.2017.

Malo drugačiji probiotik – kvasac Saccharomyces Boulardii
Kvasac Saccharomyces Boulardii otkrio je francuski znanstvenik Henri Boulard davne 1923. godine. Tijekom svog putovanja po Indokini, Boulard je uočio kako lokalno stanovništvo koristi egzotično voće za tretiranje proljeva kao simptoma kolere. Ubrzo je otkrio da je zdravstvene koristi ovog voća zapravo zaslužan kvasac.

                                 

Saccharomyces Boulardii  je tropska vrsta kvasca koji raste na neobično visokoj temperaturi od 37°C i jedini je prirodni probiotik otporan pri kiseloj želučanoj pH sredini, što mu omogućava visoku bioraspoloživost te veći stupanj preživljavanja živih mikroorganizama nakon unosa.

S obzirom da su se s vremenom povoljni učinci kvasca S. Boulardii na zdravlje sve više primjećivali, znanstvenici su počeli pobliže proučavati njegov mehanizam djelovanja. Iako se proučavaju i opisuju brojni mehanizmi djelovanja, do sada su potvrđena dva: prije svega se opisuje inhibicija određenih bakterijskih toksina, a zatim direktan utjecaj S. Boulardii na crijevnu mukozu i time smanjuju upalu i ostale simptome koji se javljaju za vrijeme infekcije i zaustavljaju proljev.

Klinička učinkovitost S. Boulardii testirana je u raznim gastrointestinalnim stanjima, uključujući dijareju izazvanu antibioticima, infekciju bakterijom Clostridiumdifficile, akutnu i putničku dijareju, te upalne bolesti crijeva.

Djelovanje kvasca kao probiotika

Poznato je da antibiotici uzeti oralno ne djeluju samo na loše bakterije, nego i na crijevnu mikrofloru. Jedna od najčešćih nuspojava uzimanja antibiotika je dijareja upravo kao rezultat neravnoteže crijevne mikroflore. Osam od deset kliničkih studija u kojima se S. Boulardii koristila za prevenciju dijareje izazvane antibioticima pokazalo je njezinu značajnu učinkovitost u odnosu na kontrolnu skupinu. Prirodno je otporan na sve antibiotike što ga čini savršenim u borbi protiv antibiotskih dijareja. Ne postoji mogućnost transfera genetičkog materijala između bakterija i gljivice zbog čega su probiotičke gljivice sigurnije tijekom terapije antibioticima.

Kvasac S. Boulardii se preporuča unositi i tijekom putovanja sa ciljem sprečavanja putničkih proljeva,a postoje i dokazi koji ukazuju kako kvasac S. Boulardii pomaže kod infekcija bakterijom Helicobacterpylori.

S. Boulardii je jedini kvasac među probioticima s ispitanim djelovanjem kod raznih probavnih smetnji. Probiotičku kulturu preporučuje se uzimati od prvog dana uzimanja antibiotika da se ne bi narušila ravnoteža crijevne mikroflore. S obzirom da antibiotici ne djeluju na kulturu mikroorganizama S. Bulardii, kapsule koje sadrže tu kulturu mogu se uzimati neovisno o uzimanju antibiotika.

Potražite proizvode sa probiotičkim kvascem na http://ljekarnaonline.hr/ :

http://ljekarnaonline.hr/proizvodi/?search_q=BULARDI

http://ljekarnaonline.hr/proizvodi/?search_q=diarino

 

Mag. pharm. Nataša Katić

Za one koji žele više
Prijavom na Newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. Stručni savjeti magistara farmacije i informacije o nadolazećim akcijama i popustima stižu besplatno na vaš email.
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .
Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.

Facebook like i podijeli

Facebook share

Facebook gumb share

Twitter

Google analytics

Google ecommerce

Google Tag Manager