Moj račun
0
Dostava: Besplatna
Sveukupno: 0,00 €
Pregled košarice
Do besplatne dostave nedostaje vam 40,00 €

Nudimo vam besplatno savjetovanje, kontakirajte nas pozivom ili putem emaila.

099 206 3320 042 206 332 [email protected]
Početna Blog Savjeti BLAGDANSKA DEPRESIJA I KAKO JE IZBJEĆI

BLAGDANSKA DEPRESIJA I KAKO JE IZBJEĆ

02.01.2017.

BLAGDANSKA DEPRESIJA I KAKO JE IZBJEĆI

                              

U vrijeme zimskih blagdana u nekih se osoba javlja osjećaj unutarnje praznine, tuge, usamljenosti što se očituje smanjenom aktivnošću, povlačenjem u sebe, lošim raspoloženjem, potištenošću, povećanom potrebom za snom i povećanom žudnjom za ugljikohidratima (kolači, keksi, čokolade). Zbog blagdanske promjene svakodnevne rutine, slobodno vrijeme koje se stvori, kod pojedinih osoba koje ga ne mogu kvalitetno ispuniti, dolazi do osjećaja usamljenosti, počinju previše razmišljati i analizirati nepotrebne stvari i o onome što im nedostaje. Ako se ne ispune prevelika očekivanja od blagdana pojedini ljudi također postaju nesretni i tužni. Uz sve navedeno kraći dani, duže noći, mračno i tmurno vrijeme dodatno potiču depresivno raspoloženje.

Kako izbjeći blagdansku depresiju? Nemojte idealizirati blagdansko razdoblje i imati velika nerealna očekivanja, ne dajte se zavesti oglasima koji prikazuju savršen Božić jer stvarnost je drugačija od reklame. Ne trošite novac koji nemate, procijenite koliko možete potrošiti. Stara knjiga može biti puno osobniji poklon od skupe nove knjige. Odmorite se i naspavajte, meditirajte, vježbajte, pročitajte knjigu, izbjegavate alkohol i velike količine kave.

Od čajeva koji umiruju organizam mogu pomoći čaj od valerijane, matičnjaka ili kamilice.
Za odabir prirodnog lijeka koji će vam pomoći lakše proći kroz depresivno razdoblje zatražite savjet svojeg ljekarnika. 

Ako blagdanska depresija ne prođe nakon blagdana i dalje se osjećate loše, zatražite savjet stručnjaka. Povjerite se članovima obitelji i zajedno potražite stručnu pomoć.

mag.pahrm. Tanja Vručina Klarić iz Ljekarni Salus

POGLEDAJTE NAŠU STRANICU  http://ljekarnaonline.hr/

Za one koji žele više
Prijavom na Newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. Stručni savjeti magistara farmacije i informacije o nadolazećim akcijama i popustima stižu besplatno na vaš email.
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .
Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.

Facebook like i podijeli

Facebook share

Facebook gumb share

Twitter

Google analytics

Google ecommerce

Google Tag Manager