Moj račun
0
Dostava: Besplatna
Sveukupno: 0,00 €
Pregled košarice
Do besplatne dostave nedostaje vam 40,00 €

Nudimo vam besplatno savjetovanje, kontakirajte nas pozivom ili putem emaila.

099 206 3320 042 206 332 [email protected]
Početna Blog Savjeti ALGINATI U LIJEČENJU ŽELUĆANIH TEGOBA

Alginati u liječenju želućanih tegoba

15.02.2017.

Želućane tegobe su čest zdravstveni problem u populaciji. Najčešći simptomi su žgaravica, nadimanje, vraćanje hrane u jednjak, bol u gornjem dijelu abdomena i mučnina. Djelovanje alginata jest da smanjuju simptome gastroezofagealnog refluksa poput žgaravice, žgaravice tijekom trudnoće, povrata kiseline, refluksnog ezofagitisa, probavnih smetnji, kašlja te nadražaja grla i ždrijela.

Alginati su polimeri prirodnih polisaharida izoliranih iz smeđih algi (Phaeophyta) koje žive isključivo u sjevernim morima. Alginati se upotrebljavaju u kozmetičkim proizvodima, u hrani kao izvor vlakana te u različitim farmaceutskim proizvodima. U liječenju gastroezofagealne refluksne bolesti primjenjuju se sami ili u kombinaciji s drugim lijekovima dulje od 35 godina.

Reflustat je jedina antirefluksna oralna suspenzija na tržištu. Sadrži natrijev alginat i karbonate. Svoj učinak postiže zahvaljujući fizičkom mehanizmu djelovanja.

Riječ je o kombinaciji alginata i antacida koji sprječavaju refluks stvarajući fizičku barijeru (čep) povrh želučanog sadržaja. Ova kombinacija ima brz i dugotrajan učinak ukoliko se primjeni nakon obroka (do 4 sata) te povoljan sigurnosni profil jer nema apsorpcije. Ne sadrži gluten, laktozu i aluminijev hidroksid te je pogodna i za trudnice. Može se kombinirati s inhibitorima protonske pumpe. Uzimaju se jedna do dvije vrećice nakon glavnih obroka i prije spavanja. Suspenzija je gusta i ima aromu mente. Prikladna je za djecu iznad 12 godina, trudnice i doilje.

Slikoviti prikaz djelovanja:

Natrijev alginat u kontaktu s želučanom kiselinom prelazi u strukturu viskoznog gela niske gustoće s pH 7. Promjena strukture događa se vrlo brzo. (slika 1)
Ova promjena pH dovodi do aktivacije karbonata koji počinju oslobađati ugljični dioksid. Ugljični dioksid “uhvaćen” u alginatni gel, čini gel lakšim od okolnog želučanog sadržaja (slika 2) pa gel pluta na sadržaju i formira čep koji predstavlja fizičku barijeru koja sprječava refluks želučanog sadržaja u jednjak. (slika 3) Dodatno, prisutnost kalcijevih kationa osnažuje strukturu gela. Bikarbonat pomaže u smanjenju želučane kiselosti.

REFLUSTAT vrećice s oralnom suspenzijom potražite na ljekarnaonline.hr :
http://ljekarnaonline.hr/proizvodi/samolijecenje/probava/zelucani-problemi/reflustat-susp-20x10ml-jgl-14341/

 

Za one koji žele više
Prijavom na Newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. Stručni savjeti magistara farmacije i informacije o nadolazećim akcijama i popustima stižu besplatno na vaš email.
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .
Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.

Facebook like i podijeli

Facebook share

Facebook gumb share

Twitter

Google analytics

Google ecommerce

Google Tag Manager