Moj račun
0
Dostava: Besplatna
Sveukupno: 0,00 €
Pregled košarice
Do besplatne dostave nedostaje vam 40,00 €

Nudimo vam besplatno savjetovanje, kontakirajte nas pozivom ili putem emaila.

099 206 3320 042 206 332 [email protected]
Početna Blog Novosti INTIMINA najbolje za vaše intimno zdravlje NOVO U NAŠIM LJEKARNAMA

INTIMINA najbolje za vaše intimno zdravlje NOVO U NAŠIM LJEKARNAMA

22.02.2017.
  • INTIMINA od sada i u našim ljekarnama VARAŽDIN, POS I http://ljekarnaonline.hr/

Lily cup menstrualne čašice – najbolje za vaše intimno zdravlje

Menstruacija. Svaki mjesec nas opetovano neugodno iznenadi i tada nam ograničava kretanje, radnje, odjeću koju ćemo nositi i povećava trošak za higijenu.Osim što svaki mjesec žene izdvajaju novac za uloške i tampone pojedine imaju i problem oko odabira istih jer ih smetaju ili izazivaju neželjene reakcije svrbeža, nelagode.Tipični problemi intimne njege tijekom menstruacije stvar su prošlosti, uz menstrualne čašice. 

Tvrtka INTIMINA u svojoj liniji za intimnu njegu ima menstrualnu čašicu- Lily cup. Lily cup, menstrualna čašica, načinjena je od nježnog medicinskog silikona, umetne se u vaginu tijekom mjesečnice kako bi prikupljala menstruacijsku krv i tako odlično zamijenila tampon ili higijenske predloške.Nakon što se savlada pravilno postavljanje menstrualne čašice, ona se priljubi uz stijenke vagine, ne bi se smjela niti osjetiti i s njom za razliku od tampona nema isušivanja i iritacije rodnice.Tijekom mjesečnice menstrualnu čašicu je potrebno prazniti, okvirno 8 h, a najduže nakon 12 h, tada se opere i umetne natrag u vaginu. Koliko često trebate isprazniti ili zamijeniti menstrualnu čašicu ovisi o veličini čašice i količini menstruacijskog krvarenja.

Lily cup je osobito praktičan ljeti, na moru, jer s njim se može i plivati.Izrađuju se u dvije veličine koje se biraju ovisno je li žena vaginalno rodila ili ne.Za čišćenje Lily cup-a koristi se voda i sapun.Menstrualna čašica je ekonomična (trajanje joj je 3-4 godine, a cijena oko 200 kn), a uz to je i ekološka.Mogu je koristiti i žene koje imaju spiralu, anije namijenjena ženama s očuvanim djevičnjakom.

 

Kegelove vježbe za buduće mame

  • Trudnoća i porod imaju velik utjecaj na tijelo trudnicete je stoga vrlo važno brinuti se o zdravlju i prije trudnoće i nakon poroda.Dio oporavka od poroda, često zanemareno, je vratiti mišiće u prijašnje stanje, osobito mišiće zdjeličnog dna, a za to ne postoji drugi način nego izvođenje Kegelovih vježbi.
  • Slabost mišića dna zdjelice može dovesti do inkontinencije ili čak prolapsa zdjelice.Hormoni tijekom trudnoće opuste ligamente i omoguće tijelu da se prilagodi bebi koju nosite.Nakon poroda mišići dna zdjelice mogu biti oslabljeni ili oštećeni od guranja, a mišići maternice, grlića maternice i vagine mogu se rastrgati tijekom poroda. U nekim slučajevima, liječnik će možda morati napraviti epiziotomiju kako bi smanjio oštećenja. Sve treba zaliječiti i te je mišiće potrebno ojačati kako bi se izbjegli dugoročni zdravstveni problemi.Kegelove vježbe mogu povećati cirkulaciju krvi u tom području potaknuti zacjeljivanje te omogućuju fleksibilnost novog tkiva. Nažalost gotovo 50% žena ne zna izolirati ispravne mišiće za Kegelove kontrakcije. Upravo zato na postoje pomagala kao što je uređaj KegelSmart™ – najjednostavniji i najpametniji uređaj za izvođenje Kegelovih vježbi iz udobnosti vlastitog doma.
  • KegelSmart™ uređaj korisnicu vodi kroz vježbe, baš poput osobnog trenera, te pomaže pri jačanju mišića zdjeličnog dna. U samo 5 minuta vježbanja dnevno, žene napokon sa sigurnošću mogu znati da izvode Kegelove vježbe potpuno ispravno.
  • KegelSmart™ uz pomoć dodirnih senzora prepoznaje snagu mišića zdjeličnog dna, te prema tome postavlja početnu razinu vježbanja i određuje vrstu treninga koji će pružiti najbolje rezultate. Uređaj prati korisnicu  kroz svaku kontrakciju mišića i omogućuje joj da steže i opušta mišiće dna zdjelice u određenim vremenskim intervalima, bez dodatnog brojanja.
  • Napredak je jednostavno pratiti, budući uređaj bilježi jačinu kontrakcija, od najslabije do veoma jake (1-5) a njegov savršeni dizajn pruža dovoljan otpor mišićima i pomaže korisnicama pri ispravnom izvođenju vježbi.
  • Izrađen je od medicinskog silikona nježnog na dodir, omogućava jednostavno izvođenje vježbi, siguran je za korištenje i potpuno prilagođen potrebama svake žene individualno. Dizajniran uz pomoć INTIMINA™ tima liječnika, koji uključuje ginekologe i stručnjake na području zdjeličnog dna, KegelSmart™ je inovativni uređaj koji će u potpunosti promijeniti živote mnogih žena.

INTIMINA proizvodi u ponudi u ljekarni Salus i na :http://ljekarnaonline.hr/proizvodi/?search_q=intimina

  • KEGELSMART uređaj za učinkovito izvođenje Kegelovih vježbi.
  • LASELLE utezi za treniranje mišića zdjeličnog dna veličine 28g, 38g i 48g.
  • LILY CUP  višekratna menstrualna čašica veličine A i B.
  • OVLAŽIVAČ FEMININE 75ml.
  • ŠUMEĆA TABLETA SPA KUPKA 28g.

 

Izvor: https://www.trudnoca.hr/zanimljivosti/novosti/zasto-su-kegelove-vjezbe-vazne-za-buduce-mame/

Za one koji žele više
Prijavom na Newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. Stručni savjeti magistara farmacije i informacije o nadolazećim akcijama i popustima stižu besplatno na vaš email.
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .
Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.

Facebook like i podijeli

Facebook share

Facebook gumb share

Twitter

Google analytics

Google ecommerce

Google Tag Manager